LED verlichting

LED verlichting

LED verlichting is zeer efficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast biedt het talloze mogelijkheden wat betreft de lichttoepassingen. Op deze pagina informeert Gotink Installatie u over wat LED verlichting nu precies is, en wat de voordelen zijn ten opzichte van andere soorten verlichting.

Wat is LED verlichting?

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode. Simpel gezegd is LED verlichting een elektronische lichtbron die (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ouderwetse gloeilamp) geen gebruik maakt van verbranding.

Een LED is een elektronisch halfgeleider component dat licht uitstraalt wanneer er een elektrische stroom in de juiste richting doorheen wordt gestuurd. Het licht wordt dus rechtstreeks uitgezonden. Eén LED is opgebouwd uit drie onderdelen: een chip van lichtgevend materiaal, een frame waar de chip in wordt geplaatst en een heel kleine doorzichtige behuizing. Die behuizing fungeert als bescherming voor de chip, maar is tegelijkertijd een lens. Eén LED is dus maar heel klein, ongeveer twee tot vijf millimeter. Echter, wanneer meerdere LEDs met elkaar worden gecombineerd, kunnen ze samen een aanzienlijke hoeveelheid licht afgeven. De kleur die door een LED wordt uitgezonden, wordt bepaald door het halfgeleider materiaal waar de LED uit is opgebouwd. Het is tegenwoordig mogelijk om LEDs in elke denkbare kleur te maken.

De voordelen van LED verlichting

  • Het geeft direct en constant licht: Flikkerende TL buizen zijn één van de grootste ergernissen in kantoorpanden en winkels. TL buizen blijven vaak blijft flikkeren. Dit is dusdanig minimaal dat we het zelf niet echt doorhebben, maar onze ogen wel; die worden er moe van. LED TL verlichting flikkert niet, maar geeft een directe, constante lichtverspreiding. Het is dan ook een stuk rustiger voor uw ogen.
  • Het bevat geen zware metalen: In tegenstelling tot reguliere TL buizen en gloeilampen bevatten LED TL buizen geen zware metalen, zoals kwik. Ze zijn dus een stuk beter voor het milieu.
  • Het gaat langer mee: Een normale TL buis gaat ongeveer 10.000 uur mee. Een gloeilamp zelfs maar 1000 tot 15000 branduren. LED lampen daarentegen hebben een brandtijd tussen de 30.000 en 50.000 uur! Ze gaan dus vele jaren langer mee.
  • U bespaart tot wel 60% meer energie: Veel andere soorten verlichting, zoals bijvoorbeeld gewone TL buizen, zetten een groot deel van de energie die ze verbruiken om in warmte. Een LED TL buis daarentegen, zet het grootste deel van die energie om in licht. Een normale TL buis van anderhalve meter verbruikt al gauw 58 Watt. Een LED TL buis van hetzelfde formaat verbruikt zo’n 22 Watt. Dat is minder dan de helft. U kunt dus tot wel 60% aan energiekosten besparen!
  • Het kan meer hebben: Spaarlampen kunnen het vaak niet zo goed hebben wanneer de verlichting regelmatig aan- en uitgeschakeld wordt. Een LED lamp maakt het allemaal niets uit. LED lampen kunnen heel veel hebben, en zijn daardoor ook heel geschikt voor bijvoorbeeld de WC. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de voordelen van LED verlichting? Neemt u dan contact op met Gotink Installatie Onze verlichtingsexperts staan u graag te woord!

Openingstijden showroom

Maandag
Gesloten
Di t/m Vr
09.00 – 17.30
Zaterdag
09.00 - 16:00

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08.00 – 17.00
© Gotink Installatie 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl