Nieuws

Vanaf 2022 aanvullende subsidie voor hybride warmtepomp

Vanaf 2022 aanvullende subsidie voor hybride warmtepomp

De overheid creëert steeds meer maatregelen om consumenten en bedrijven te stimuleren tot het investeren in duurzame oplossingen. Afgelopen Prinsjesdag werd bekend gemaakt dat er een budget van €282 miljoen is vrijgemaakt voor betere informatievoorziening en aanvullende subsidie voor hybride warmtepompen. Op die manier wil men de aanschaf van een hybride warmtepomp voor meer woningeigenaren toegankelijk maken.

Plan voor de lange termijn

Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius heeft in een brief aan de Kamer een plan voor de lange termijn gepresenteerd. Het plan betreft een zogeheten drie sporenbeleid voor hybride warmtepompen: subsidiëren, stimuleren en het uitfaseren van de conventionele CV-ketel. Dat laatste spoor zal naar verwachting pas na 2025 worden ingezet; Vereniging Eigen Huis heeft naar aanleiding van eigen onderzoeken geconstateerd dat er eerst een aantal hindernissen moeten worden weggenomen waar woningeigenaren tegenaanlopen, alvorens er naar normeringen gekeken kan worden. Deze bevindingen werden in gesprekken met de ministeries benadrukt.

 

 

€282 miljoen aanvullende subsidie voor hybride warmtepompen 

Volgens het op Prinsjesdag gepresenteerde plan zal het budget voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waarmee meerdere duurzame investeringen worden gesubsidieerd, de komende drie jaar dus met een bedrag van €282 miljoen worden verhoogd. Dit maakt het mogelijk om het subsidiebedrag voor (hybride) warmtepompen vanaf 2022 te verhogen van 20% naar 30% van de totale investeringskosten. Volgens Vereniging Eigen Huis zal het hogere subsidiebedrag meer woningeigenaren over de streep trekken om een warmtepomp te laten plaatsen.

Subsidie voor hybride warmtepompen aanvragen? Wacht tot 2022

Woningeigenaren die in 2021 al een (hybride) warmtepomp hebben laten plaatsen of van plan zijn om dat dit jaar nog te laten doen, kunnen het beste tot 2022 wachten met het indienen van de subsidieaanvraag. Dan krijgen zij namelijk 30% van de investeringskosten gesubsidieerd in plaats van de huidige 20%. Dat gezegd is het wel raadzaam niet té lang te wachten; de aanvraag kan namelijk tot maximaal 12 maanden na de installatie van de warmtepomp worden aangevraagd. Indien men een gecombineerde aanvraag indient voor isolatiemaatregelen en een warmtepomp, dan kan de subsidie tot 12 maanden na het implementeren van de eerste maatregel worden aangevraagd.

De subsidieaanvraag voor (hybride) warmtepompen moet worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), dat binnenkort een lijst beschikbaar maakt met indicatieve subsidiebedragen voor de verschillende types warmtepompen.


Laatste nieuws

Laatste brochure

Maak jij dromen waar?

Maak jij dromen waar?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een BADKAMERMONTEUR Meer weten over deze functie of een...
Zoek jij spanning?

Zoek jij spanning?

Dan zoeken wij jou! We zijn op zoek naar een ELEKTROMONTEUR Meer weten over deze spannende functie of...
De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!
Brochure

De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!

De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!  Bekijk hier de brochure met de nieuwste acties, aanbiedingen en...

Openingstijden showroom

Maandag
Gesloten
Di t/m Vr
09.00 – 17.30
Zaterdag
09.00 - 16:00

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08.00 – 17.00
© Gotink Installatie 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl