Warmtepompen

Gotink Installatie is gespecialiseerd in het toepassen van duurzame alternatieven. Naast zonnepanelen en zonneboilers kunnen wij ook warmtepompen bij u installeren. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een slim systeem dat in staat is om warmte te onttrekken uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om uw woning te verwarmen. Echter kan een warmtepomp gedurende de zomermaanden ook gebruikt worden om te koelen. Het is dus verwarming en airconditioning in één! Het gebruiken van een warmtepomp is een verantwoorde, duurzame manier van verwarmen en koelen, die u bovendien een mooie besparing op uw energierekening kan opleveren. 

Buitenlucht, grondwater en bodem

Zoals gezegd kan een warmtepomp warmte onttrekken uit drie verschillende bronnen. Doorgaans wordt er voor één van deze drie bronnen gekozen. De eerste bron is de buitenlucht; de warmte wordt aan de lucht onttrokken en gebruikt om uw water te verwarmen. De tweede bron is het grondwater; het water in de grond wordt door de warmtepomp naar de oppervlakte gepompt, waarna de warmte eruit wordt getrokken. Het koude water stroomt vervolgens weer terug de grond in. Deze twee bronnen worden het meest gebruikt, en zijn in de meeste gevallen vrij eenvoudig toe te passen. Dan is er nog de derde bron, namelijk de bodem. Het aardoppervlak wordt verwarmd door de zon, en door een slim leidingstelsel onder de grond aan te leggen is het mogelijk om ook hier warmte aan te onttrekken. Omdat er voor een bodem warmtepomp wel ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, is deze manier van verwarmen alleen interessant bij nieuwbouwwoningen. 

Rendement

Een warmtepomp is in staat om ongeveer 75% van de warmte die nodig is om uw woning te verwarmen, zelf opwekken. De rest van de energie wordt gebruikt om de warmtepomp daarwerkelijk te laten functioneren. Met andere woorden: voor elke 25 euro aan energie die verbruikt, kunt u 100 euro aan warmte opwekken. 

Meer weten?

Wilt u graag weten of een warmtepomp ook in uw specifieke situatie tot de mogelijkheden behoort? Of wilt u dat wij de investering, de terugverdientijd en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen? Neemt u dan contact op met Gotink Installatie! 

Minimaal € 500,- subsidie
bij aanschaf van een nieuwe warmtepomp!

Klik hier voor meer informatie!

Meer informatie over Warmtepompen? Neem contact op!
Copyright Gotink Installatie - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl