CV Ketelvervanging

We zijn ons doorgaans niet bewust van het belang van een goed functionerende CV-ketel, tot deze er een keer mee op houdt. Weet u niet hoe lang uw huidige ketel al meegaat, dan bent u zeker de enige niet. Het tijdig vervangen van uw CV-ketel is echter wel belangrijk als u voorzien wilt blijven van warm water en een aangenaam binnenklimaat. 

Wanneer ketelvervanging?

De gemiddelde CV-ketel gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee. Hoe goed de CV-ketel in die tijd is onderhouden, is natuurlijk ook van invloed op de levensduur van de installatie. U zult het snel genoeg merken wanneer uw CV-ketel aan vervanging toe is; hij zal vaker kuren vertonen en de prestaties zullen steeds minder worden. Ook wanneer uw huidige CV-ketel regelmatig gerepareerd moet worden, is het zeker het overwegen waard om een nieuw exemplaar aan te schaffen.

Geld besparen met een nieuwe CV-ketel

Veel mensen stellen de aanschaf van een nieuwe CV-ketel vaak zo lang mogelijk uit. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het is nu eenmaal een investering. Maar wist u dat u door de aanschaf van een nieuwe CV-ketel heel veel geld kunt besparen? De nieuwere modellen die hedendaags verkrijgbaar zijn, zijn namelijk aanzienlijk zuiniger dan de oudere modellen. Door een nieuwe CV-ketel te laten plaatsen, kunt u (afhankelijk van uw verbruik) makkelijk 300 euro per jaar aan energiekosten besparen. Dat betekent dat u de investering voor uw nieuwe ketel ook vrij snel weer heeft terugverdiend. Bovendien kunt u dan meteen de reparatiekosten voor uw oude ketel wegstrepen. 

Een nieuwe CV-ketel kiezen

Wanneer u een nieuwe auto koopt, dan neemt u natuurlijk niet de eerste de beste. Hetzelfde geldt voor een CV-ketel; dit apparaat zal de komende jaren zowel uw warmwater voorziening als uw verwarming verzorgen, dus een weloverwogen beslissing is van essentieel belang. Er zit erg veel verschil tussen de verschillende merken, maar ook tussen de typen. De keuze voor de juiste CV-ketel is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het aantal personen in uw huishouden, de oppervlakte van uw woning en het type woning dat u heeft. Gotink Installatie kan op basis van deze gegevens een gedegen advies bieden over welke CV-ketel het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Meer weten?

Wilt u meer weten met betrekking tot onze diensten en producten op het gebied van ketelvervanging? Neemt u dan contact met ons op! 

Meer informatie over CV Ketelvervanging? Neem contact op!
Copyright Gotink Installatie - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl