Zonneboiler

Werking

Een zonneboiler is een slim systeem dat bestaat uit een voorraadvat en een zonnecollector. De zonnecollector bevat een speciale vloeistof bevat die door middel van daglicht kan worden opgewarmd. Deze wordt op het dak geplaatst. De verwarmde vloeistof wordt in een gesloten systeem naar het voorraadvat gepompt, waardoor het water verwarmt wordt.

Sommige mensen vrezen dat zij geen warm water zouden hebben als de zon niet schijnt. Dit is echter niet het geval; een zonneboiler werkt op daglicht, en functioneert dus ook als het bewolkt is. 

Daar komt nog bij dat het voorraadvat in de meeste gevallen gewoon aangesloten kan worden op uw huidige CV-ketel. Deze kan het water kan indien dat nodig is naverwarmen. Met een zonneboiler komt u dus echt niet zomaar zonder warm water te zitten!

Investeren en energie besparen

Is dat niet duur, zo’n zonneboiler installeren? Wel, de installatie vergt natuurlijk een investering. Maar deze investering is ook snel weer terugverdiend. Doordat u met een zonneboiler profiteert van de gratis energie van de zon, gaat u maandelijks flink besparen op uw energierekening! En aangezien de energieprijzen onverminderd blijven stijgen, zal het voordeel dat u behaalt steeds groter worden.

De investering die u voor een zonneboiler over moet hebben is afhankelijk van de benodigde capaciteit. Dit kunnen we gemakkelijk berekenen door uw huidige verbruik in kaart te brengen. Hoe groter de benodigde capaciteit, hoe meer zonnepanelen u nodig heeft, en hoe groter het voorraadvat moet zijn. 

Meer weten?

Wilt u meer weten met betrekking tot de besparingsmogelijkheden van een zonneboiler? Neemt u dan contact op met Gotink Installatie! Wij laten u graag zien hoeveel u kunt gaan besparen. 

Minimaal € 500,- subsidie
bij aanschaf van een nieuwe zonneboiler!

Klik hier voor meer informatie!

Meer informatie over Zonneboiler? Neem contact op!
Copyright Gotink Installatie - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl